Shakira Mebarak ble født i Barranquilla Colombia.Foreldrene er av columbiansk og libanesisk opprinnelse. Shakiras første album "Magia" (magi) ble utgitt i Colombia da hun var 13 år, og ble produsert av Miguel E. Cubillos og Pablo Tedeschi. Etter noen år med skole ga hun ut sitt neste album, 'Peligra,' eller fare.

Shakira har vært en sann "artista", og har danset, skrevet og synget siden hun var tre, og skriver fortsatt all hennes egen musikk. Shakira er kanskje best kjent for utgivelsen "Terter Descalzos", en hybrid av rock, pop og latinske rytmer, som har solgt over 3,6 millioner eksemplarer internasjonalt. Shakira blander amerikansk pop-rock med tradisjonelle latinske rytmer, som skaper hennes egen enestående lyd og gir ny grobunn for Latinsk musikk i de forente stater. Sangen som ble utgitt først, "Estoy Aqui", lå som nummer èn på hitlistene i ukevis, og gjorde henne til "latinsk diva".

Shakiras karriere fikk en dytt da hun ble kåret til "Årets latinske kvinnelig artist" under World Music Awards i 1998. Hennes fjerde album, "Donde Estan los Ladrones", nådde Nr. 1 på Billboards Latin 50. I år 2000 mottok to av hennes sanger, 'Ojos Asi' og 'Octavo Dia' Latinske Grammy-priser. Etter Grammy Awards økte hennes popularitet i de forente stater, og platesalget økte med hele 20 prosent. Hennes neste album "MTV Unplugged" ble gitt ut i 1999. Dette akustiske albumet ble spilt inn i Manhattans Ballroom. CDen nådde førsteplassen i flere uker, og er ennå å finne på amerikanske topp 10-lister.

Det neste Shakira-albumet skal oversettes til engelsk av Gloria Estefan og markedsføres av hennes mann, Emilio. I nær fremtiden planlegger hun også å komme ut med et nytt album på spansk som hun jobber med i Uruaguay med hennes 'novio,' sønnen av Presidenten av Argentina.

Popular posts from this blog

Шакира и Красное лето

"שירת היובל" – מיטב האמנים שרים לאשדוד