Matka kolumbijka

Narodila se 2. února 1977 v Barranquille v Kolumbii ve smíšené rodině. Otec byl libanonského původu, matka kolumbijka. Ve 13 letech vydala Shakira u vydavatelství Sony první desku nazvanou Magia a dále druhou desku Peligro, ty obě však neměly velký ohlas. Dále se také objevila v telenovele El Oasis (Oáza) a v roce 1995 vydala další album nazvané Pies descalzos. S písničkou Estoy aquí (Jsem tady) se dostala na 1. místo v kolumbijské hitparádě a otevřela si tak dveře do světa popmusic.

V roce 1998 spolupracovala s Emiliem Estefanem a vydala album ¿Dónde están los ladrones? se kterým se zůčastnila První latinskoamerické grammy. Toto album je považováno za jedno z nejlepších. Nejznámější hity z desky jsou ¿Dónde están los ladrones?, Ciega Sordumuda a Ojos Así. Poslední jmenovanou píseň předvedla i na LG.

V roce 1999 nahrávala MTV a následně vydala album Shakira MTV Unplugged. V roce 2001 vyšlo první album v angličtině nazvané Laundry Service. Poté se na několik let odmlčela a až v roce 2005 vychází album v dvou jazicích Fijación oral 1 (španělsky) a Oral Fixation 2 (anglicky).

Od roku 2000 chodí s Antoniem de la Rúa, synem argentinského exprezidenta Fernanda de la Rúi.

Comments

Popular posts from this blog

Шакира и Красное лето

"שירת היובל" – מיטב האמנים שרים לאשדוד